Palmemordet Wiki
Advertisement

Denna sida är kopierad från Teorier om Palmemordet[]

Vem mördade Olof Palme

Länder: Chile , Irak, Iran, Israel, Sovjetunionen, Sydafrika , Syrien, USA, Sverige

"Palmehatare": EAP Alf Enerström, FPL Victor Gunnarsson, Lyndon LaRouche, Anders Larsson, John S. Torell, Lars Tingström.

Polisspåret: Arla Gryning "Baseballigan", Christian Dalsgaard, Thomas Ekesäter, "Norrköpingsgruppen", Piket 3230, Thomas Piltz, Polisen, Stefan Svensson, SÄK-Ringen, SÄPO, Leif Tell, Per-Gunnar Vinge, [[Carl-Gustav Östling.

Terrorister: Baader-Meinhofligan]], ETA IRA Japanska Röda Armen, Kommando Christian Klar, Kommando Holger Meins, Abu Nidal, Operation Condor, "Person Olle", PFLP PKK PLO Röda Armefraktionen, Röda brigaderna, Schakalen, Styrka 17, [[Ustasja.

Utländska säkerhetstjänster: CIA]], COIN DINA KGB Makhabarat, MIT Mossad BOSS.

Vapenhandel: George Bush CIA, Club of the Isles, "Dödens Mäklare", Irak, Iran.

Action Directe

Ett spår som följdes av Palmeutredningen [Kru].

A E Services Se Wilson Bob.

Aktieägare Dagen innan mordet på Palme rasade börsen med 17 miljarder som följd av att regeringen beslutat höja aktiebeskattningen. Ruinerade aktiägare har diskuterats som möjliga gärningsmän inom polisen [Kru].

Ananda Marga

Indisk sekt som utpekats som möjligen inblandade i mordet på Palme [Fre, Mos].

Arla Gryning Aktionsgrupp Arla Gryning AGAG .

Enligt Ulf Lingärde en grupp av poliser och militärer som organiserat sig med huvuduppgift att mörda Palme. Gruppen fanns i första hand i Östersund och Jämtland [LiE].

Baader-Meinhofligan Även känd som Röda Armefraktionen Tysk terroristgrupp. Ska ha föreslagits i media som tänkbara gärningsmän [Bau].

Barrak, Fahdel

Se Irak.

"Baseballigan" Grupp inom Norrmalmspolisen med bl.a Thomas Ekesäter Thomas Piltz, Stefan Svensson och Leif Tell Werner Braun journalist på Expressen, ska ha blivit uppringd av ett polisbefäl från södra Dalarna som trodde att "Baseballigan" hade med mordet att göra [FNA123, Kra2, Wal]. Se också Polisen.

Bergling, Stig

Enligt Ernst Lindholm i boken "Offrets uppdrag" var det troligen Bergling som sköt Palme och som betalning fick han rymma. Olof Palme var själv ansvarig för mordet. Andra inblandad i mordet var Lisbet Palme Stig Engström och Per Gunnar Vinge [LiE].

Bernadotte Pratas det om i samband med mordet enligt Jan Myrdal [Kra2].

Bevara Sverige Svenskt Svensk högerextremorganisation. Ett spår som följdes av Palmeutredningen [Kru].

"Biktmannen" En man kontaktade komminister Berith Öhrnberg och ville bekänna något om Palmemordet. Han ville inte bekänna till Öhrnberg utan ville få kontakt med prosten Rolf Seldon. Tyvärr misslyckades kontaktförsöket [FNA127].

Birchnan, Jovan (Ivan, Ivo) von

Kallas i [Win] för "IB", i [Kan] för "B" och i [FNA127] för "Varnaren". Kontaktade ett par veckor före mordet Inger Båvner socialborgarråd i Stockholm, och berättade att Palme skulle mördas [Bau, EIR , FNA 27, Kan, LiE, Pou, Win]. Berättade i förhör att Charles Morgan försökt leja honom för mordet [Bau, EIR , LiE, Pou, Win].

"Brittisk legoknekt" Enligt tips till TV mannen Claes Elfsberg från Mike Lenihan utfördes mordet på Palme av en brittisk legoknekt på uppdrag av några penningstarka svenska Palmehatare [Hol].

"Bulgarligan" En grupp bulgarer i Stockholm och Malmö med kriminellt förflutet i Sverige. En av bulgarerna i Malmö ska ha hävdat att han visste hur vapnet som användes för att mörda Palme kom in i Sverige. Mottagare var en namngiven exilungrare. Två av Stockholms bulgarerna finns också i Victor Gunnarssons telefonbok [Kan].

Bush, George

Bush är f.d. CIA chef och var vid tiden för mordet på Palme vicepresident till Ronald Reagan Enligt journalisten "[[John Anderson]]" belutade George Bush om mordet på Palme eftersom Palme vägrat samarbeta med USA om vapenförsäljning till Iran [Leo2]. Mordet på Palme har kopplats samman med George Bush av en avhoppad CIA agent Oswald LeWinter (även känd som Y George Cave och Razin) m.h.a. ett telegram från Licio Gelli enligt journalisten Barbara Honegger [Leo1, Leo3]. Även Richard Brenneke ska ha vittnat om att Reagan/Bush administrationen låg bakom mordet på Palme [Leo4]. Enligt f.d. CIA agenten Gene "Chip" Tatum mördades Palme på order av George Bush därför att han vägrat ge USA tillgång till den s.k. Bofors-routen och för att han hotat avslöja USAs vapenleveranser till Iran [Leo1, Leo3]. Se också CIA Club of the Isles och Gladio .

"Bussmannen" En man på en SJ buss i Småland ska dagen innan mordet sagt "I morgon ska jag åka upp till Stockholm och skjuta Palme" till en medpassagerare [FNA127].

Byrå 1 När Pelle Svensson försvarade Lars Tingström fick han kontakt med fyra vittnen som hoppat av en sekt. En av avhopparna hade under en tid bott ihop med en person ur sektens hemliga terrorgrupp, Byrå 1 . Svensson var övertygad om att sekten var inblandad i mordet på Palme. I sektens översta skikt ska några av samhällets absoluta toppar finnas [FNA125]. Enligt Pelle Svensson var det Lars Tingström som låg bakom mordet. En av hans kumpaner var Hannu Hyttinen som var medlem i Scientologkyrkans byrå 1 [Sve].

"Herr C" Person som undersöktes av polisen efter mordet på Palme [Lin].

Carlsson, Ebbe

I en tysk radio-dokumentär av WDR om mordet på Palme frågar man om Hans Holmér, Carl Lidbom och Ebbe Carlsson kan vara inblandade i mordet. Att de tre skulle försökt skaffa sig falska alibin för mordnatten ger anledning till misstanke [Ané4]. Sven Anér menar att det inte finns några bevis för att Carlsson var i Paris mordnatten som han hävdar [Ané3, Ané4, Ané6]. Olle Alsén ska i minnesanteckningar inlämnade till Rikspolisstyrelsen spekulerat i om Ebbe Carlsson vetat, eller misstänkt, att han smittat Palme med HIV och att det närmast varit en human eller 'statsskyddande' insats att förkorta Palmes liv. Kanske Hans Holmér i så fall hjälpt till [LiE].

Carlsson, Ingvar

I en tysk dokumentär om mordet på Palme ska Ingvar Carlsson och Carl Lidbom tillsammans med att antal poliser pekas ut som möjligen skyldiga till mordet på Palme [Kru].

Cedergren, Sigvard "Sigge"

Kallas i [Wal] för Sigge C och i [Hol] för Sölving Hansson Narkotikahandkare. Cedergren var drogleverantör till Christer Pettersson Erkände i polisförhör att Pettersson kunde ha tagit ett vapen från honom men tog tillbaka det vid rättegången [Kra2, Kru, Pou, Wal]. Innehavare av spelklubben Oxen där, enligt ett anonymt brev till Lisbet Palme mördaren gömde sig ([Kra2, Kru, Wal]). Mördaren var av utländsk härkomst och fick 250000 kr. för mordet [Kra2, Wal]. Enligt Gunnar Wall befann sig en person "K" på Oxen mordkvällen. Det kan vara honom som det anonyma brevet vill kasta misstankar på [Wal].

Chile Enligt den chilenske fackföreningsledaren Toro Ramirez stod Palme, som ende utlänning, på Chilejuntans dödslista [Leo1]. Anders Leopold hävdar att han varit i kontakt med två exchilenare som vet att två kända chilenska professionella mördare varit i Stockholm vid tiden för mordet [Leo1]. Yassir Arafat ska ha sagt att Palmes mördare borde sökas i Chile [Gah]. Journalisten Hugh O'Shaughnessy ska av en anonym källa fått reda på att Chile ansetts som misstänkta för mordet. Motivet skulle vara att Palme orsakat att Pinochet tvingats ställa in ett planerat statsbesök på Filippinerna 1980 [Mos]. Se också Operation Condor och Michel Townley

CIA

Sovjetunionen ska ha framställt en film med budskapet att CIA dödade Palme [EIR2, Lyx, Mos]. Riksdagsman Jörn Svensson menar att CIA kan ha mördar Palme. Motivet skulle vara att USA kände sig hotat av Palmes fredsarbete [FNA126, Lyx, Mos]. Se också George Bush Gladio, MIT Charles Morgan Operation Condor och Craig Williamson

Club of the Isles Enligt EIR i boken "George Bush and the 12333 serial murder ring" en organisation som ansvarar för en stor del av världens vapen och narkotikatrafik. I ledningen finns bl.a. George Bush och Margaret Thatcher Club of the Isles låg bakom mordet på Palme genom Craig Williamson Motivet ska ha legat i risken att Palme skulle avslöja vapenförsäljningen till Iran och Irak. En utlösande faktor var den raid svensk polis gjorde hos vapenhandlaren Karl Erik Schmitz 1985 som avslöjade att Bofors sålde vapen via Östtyskland [EIR2, NyS2].

COIN

Förut "Koevoet". Enligt en informatör till Svenska Dagbladet var Palmes mördare tre män ur det sydafrikanska poliskommandot COIN En västtysk med kriminellt förflutet ordnade de praktiska detaljerna, bl.a. en campingbil för transporter [Pou]. Se Craig Williamson .

Dahlsten, Ulf

I minnesanteckningar inlämnade till Rikspolisstyrelsen ska Olle Alsén säga att Ebbe Carlsson till honom sagt att polisen misstänkt ett svartsjukedrama bakom mordet men att misstanken försvunnit när kvinnan och den bedragne maken kom till Rosenbad tillsammans på mordnatten. Alsén spekulerar att de två kan ha varit Ulf Dahlsten och hans fru Kerstin Niblaeus [LiE].

Dalsgaard, Christian

Poliskommisarie som tjänstgjorde mordnatten med chaufför Thomas Ekesäter Enligt Sven Anér och tidningen Proletären har Dalsgaard och Ekesäter betett sig på ett sånt sätt mordnatten att det tyder på att de kan varit inblandade i mordet på Palme [Ané5, Bau].

Davril, Jean-Claude (?) Enligt en tipsare till Lars Ekström vid ambassaden i Bryssel ska legosoldaten "Jean-Claude" bott i Sverige och haft i uppdrag att mörda en europeisk statsman [Hol].

"Det hemliga brödraskapet" Tommy Askelöf ringde sin advokat Bengt Sjönander från sjukhus och påstod att han visste vem som dödade Palme. Han dog tyvärr innan han hann avslöja vad han visste men han gav ledtråden att det fanns ett samband mellan morden på Palme och Cathrine da Costa . Jan Ove Sundberg menar attda Costa mördades av ett hemligt brödraskap med en sjuklig förkärlek för döden i dess mest groteska former. Sundberg menar också att den s.k allmänläkaren och den s.k. obducenten ingår i brödraskapet [FNA125].

Devalier, Jean

Se Anders Larsson .

DINA

Chiles hemliga polis. Desinformation planterad av en grupp inom SÄPO [FNA122], se Ustasja.

"Dödens Mäklare" Även känd som Rainbow. Jan Ove Sundberg lägger fram en teori där en organisation kallade Dödens Mäklare , som sysslar med internationell vapenhandel, ligger bakom mordet på Palme. Motivet skulle vara att Palme stoppade Robot 70 leveranser till Iran. Några av de svenskar som är inblandade i vapenaffärerna är Erik Penser Bo Ax:son Johnson och Kjell Olof Feldt [FNA124].

Edquist Borgenstierna Carl G

Se Christer Pettersson och Riksförbundet för demokratisk upplysning.

Ekesäter, Thomas

F.d medlem i "Baseballigan" [Bau]. Se Christian Dalsgaard.

Enerström, Alf

Ska ha varit misstänkt för mordet p.g.a. sitt Palmehat [EIR2]. "Lisbet Palme"ska ha nämnt Enerström som exempel på människor som förföljde Palme [Ané6, Kru]. Enerström och"Gio Petre"ska ha övervägts som misstänkta av Holmér efter sina kampanjer mot Palme [Fre, Hol, Lin]. Enerström har sagt att han av SÄPO-agenten "M" blivit ombedd att ställa sig i spetsen för en grupp som skulle undanröja"Olof Palme" "M" dog senare i en mystisk bilolycka [FNA129]. "Engström, Stig" Även känd som "Skandiamannen". I [Ané6] Stig E. Enligt Ernst Lindholm i boken "Offrets uppdrag" hjälpte Engström mördaren"Stig Bergling"på mordplatsen. Engström kan ha agerat som agent för"Stay Behind"rörelsen i Sverige, som leddes av Skandiachefen Alvar Lindencrona [LiE]. Olle Minell ska ha menat att Engström är en misstänkt gärningman i Palmemordet [LiE]. Skall av kriminalinspektör"Erik Skoglund"och"Per Häggström" säkerhetsman på Skandia, betraktats som misstänkt för mordet [Ané6, LiE]. "Eriksson, Mikael" Se Europeiska Arbetarpartiet. "Esser, Franz" Se Sydafrika

ETA

Ska ha övervägts som misstänkta av Holmér [Hol].

European American Evangelistic Crusade EAEC Kallas i [FNA125] för Europeiskamerikanska Evangelistiska Korstågen EAEK . Se John S. Torell. "Europeiska Arbetarpartiet" EAP Bedrev en hätsk kampanj mot Palme. "Victor Gunnarssons"kopplingar till EAP ansågs öka misstankarna mot honom. En EAP are ska till journalisten"Jan Justegård"sagt att det kan bli nödvändigt att skjuta Palme. Efter mordet ska flera i EAP s toppskikt lämnat landet hastigt [FNA123]. F.d. Stasi agenten"Herbert Brehmer"har erkänt i tidningen Journalisten att det var han som, på Stasis order, tänkte ut EAP spåret som sedan planterades hos svensk polis och media [EIR2, NyS2]. Enligt EIR låg Stasi, KGB Anti-Defamation League of B'nai B'rith, NBC TV och delar av europeisk socialdemokrati bakom desinformationen att EAP skulle vara inblandade i mordet [EIR2]. EAP kopplas av Anna-Maria Hagerfors i en artikel i"Dagens Nyheter"samman med European American Evangelistic Crusade [Lyx]. "Mikael Eriksson" EAP företrädare, skall enligt ett anonymt brev till radioprogrammet Kanalen deltagit i möte tio dagar före mordet med syfte att till varje pris hindra Palmes resa till Moskva. Vid mötet skall också Hans von Hofsten deltagit [Kra2]. Se också KGB Lyndon LaRouche och"Anders Larsson"

Europeiska Nationalsocialistiska Unionen

Ska ha tagit på sig anvaret för mordet [Con, Hol].

"Finländaren" Två finländskor ser en person de känner igen stå på mordplatsen och vänta minuten innan mordet. Mannen är beväpnad och pratar på finska i en walkie-talkie [Wal].

Frihetsrörelsen Utpekad som Palmes mördare [LiE].

Frimurare Se Victor Gunnarsson och P .

Förbedjare För Sverige Se Kjell Sjöberg och John S. Torell.

Föreningen för demokrati och frihet På natten efter mordet ringer en person till"Sveriges Radio"och säger att Föreningen för demokrati och frihet tar på sig ansvaret för mordet [Hol].

Föreningen för Palmes Likvidation FPL En liten grupp svenskar ska ha erbjudits att gå med i FPL för 5000 kr. Pengar som skulle användas till att leja en professionell yrkesmördare. Hösten 1985 ska FPL haft 17 medlemmar [FNA123].

Geijer, Dan von

F.d. soldat i franska främlingslegionen som enligt en idrottsofficer i Halmstad kan ha mördat på Palme [Hol]. "Gelli, Licio" Grundare av den italienska frimurarorganisationen P . Skickade, enligt Olle Als n på"Dagens Nyheter" ett telegram med lydelsen "Tala om för vår vän att det svenska trädet ska fällas" tre dagar innan mordet till Philip Guarino [Kra2]. Enlig en annan version ska "vår vän" i telegrammet vara "vår vän George Bush" [EIR2, Leo3, Leo4]. Enligt EIR kommer all information om telegrammet ursprungligen från"Francesco Pazienza" en f.d. italiensk underrättelseagent som varit inblandad i många skumraskaffärer [EIR2]. Se också Longreach och"Michel Townley"

Gladio Egentligen de italienska delen av"Stay Behind"nätverket. Två f.d CIA agenter ska i tv sagt att mordet på Palme var organiserat av P på order av CIA och utfört av Gladio. Motivet ska ha varit att Palme stod i vägen för amerikanska vapenleveranser till Iran [FNA128]. Enligt den tyska tidningen Stern fanns Palme på Gladios dödslista tillsammans med flera framträdande socialdemokrater och socialister i Europa [FNA128]. Ska ha föreslagits av Olle Alsén som möjliga förövare [EIR2]. Även"Erik Holmberg"menar att Gladio måste undersökas [EIR2]. "Guarino, Philip" Medlem i Republikanernas nationella råd i USA Se Licio Gelli .

Gud Se Hemmets Vän och John S. Torell .

"Guld-Sigge" Utpekad som Palmes mördare [LiE].

Guler, Hasan Hairy

Se PKK "Gunnarsson, Victor" Även känd som "33-åringen". Kallas i [Win] för"Fredrik Granfeldt" i [Hol] för"Fredrik Svanberg"och i [Kan] för Rune. Gripen för mordet på Palme men släppt utan rättegång. Pekas ut som Palmes mördare av"Börje Wingren"i hans bok "han mördade Olof Palme" [Win]. Påstås ha kopplingar tillEuropeiska Arbetarpartiet EAP vilket han förnekar ["33", EIR ]. Enligt Lars Krantz agerade Gunnarsson som ett villospår (det är en bedömning som även tidningen Proletären delar [Bau]) och mördades när han ville komma ifrån rollen [Kra2]. Jan Ove Sundberg menar att Gunnarsson säkert kände till vilka som mördade Palme även om han själv inte var mördaren. Det var också mördarna som beslöt sig för att tysta Gunnarsson, som mördades i USA Mordet på Gunnarsson visar genom sin symbolik att det utförts av frimurare [FNA121]. Se också Mårtensson. Gärdestad, Ted "Sigge" Cedergren har uppgett att en man han såg springa från mordplatsen var likTed Gärdestad[Kra2, Wal]. Cedergren ska senare ha sagt att han pekat ut Gärdestad eftersom han hört rykten om att han var inblandad i mordet [Wal].

"Göteborgaren" En man ska ha lämnat ett anonymt tips till TT en månad efter mordet. Det var några toppar i svenskt näringsliv som betalade för mordet och mannen ordnade fram två man som utförde det [FNA127].

Hemmets Vän

Tvärkyrklig tidning. Kopplades av Bruno Sollerman i tidningen Broderskap samman med de krafter som önskade Palmes död. Sollerman har också kopplat samman Förbedjare För Sverige och Kjell Sjöberg med European American Evangelistic Crusade [Lyx].

Hofsten, Hans von Se EAP ochAnders Larsson

Holmér, Hans Enligt SvenAnér i boken "Affären Borlänge" har Hans Holm r skaffat sig ett falskt alibi för mordnatten, att han bodde på hotell i Borlänge. Anér tror att Holmér i själva verket var i Stockholm [Ané2, Ané3, Ané4, Ané6, PN004]. Enligt Ernst Lindholm i boken "Offrets uppdrag" förstörde Holmér avsiktligt mordutredningen för att hjälpa mördarenStig Berglingkomma undan [LiE]. Se ocksåEbbe Carlsson Hyttinen, Hannu Se Byrå 1 ochChrister Pettersson

IPA

Utpekad som Palmes mördare [LiE].

IRA IRA ska ha övervägts som misstänkta av Holmér [Hol].

Irak Enligt Ruth Freeman i boken "The Death of a Statesman" låg Irak bakom mordet på Palme. Mordet beordrades av chefen för den hemliga säkerhetstjänsten Makhabarat Fahdel Barrak. Motivet var att dra SÄPOs uppmärksamhet från mordet på den irakiske avhopparen Majed Hussain i Stockholm som Makhabarat låg bakom [Fre] (enligt [Pet] är Ruth Freeman en pseudonym för Ejve Tungstedt . Bertil Wedin ska ha sagt att han har information som pekar på att Irak kan ha legat bakom mordet på Palme. Motivet ska ha varit att Sverige sålde lastbilar till Iran [EIR2]. Se också Club of the Isles.

Iran Enligt Richard Reeves, Kenneth R. Timmerman och CBS "60 minutes" ska Iran varit inblandade i mordet på Palme. Motivet ska ha varit att Palme sålde vapen till både sidorna under Iran-Irak kriget [Ané1, FNA124, Hal1, Mos, Pou, Wal, Wes]. Den f.d. iranske presidentenAbolhassan Banisadrska ha sagt att Palme mördades eftersom han visste att Iran köpte vapen ([Wal]) och betalade med narkotika [EIR2, Wes]. Enligt tidningen World in Review varAlan Francovichpå väg att möta en av Palmes mördare när han dog. Francovich trodde att mördarna var ryssar som tjänstgjorde i den iranska säkerhetstjänsten [Lob34]. Enligt hovrättspresident Britta Sundberg-Weitman mördades Palme av Iran. Iran ska också ha mördat krigsmaterielinspektör Carl Algernon [FNA127, Hal1]. F.d. kanslirådetGunvor Bergströmska stödja Sundberg-Weitmans uppfattning. Även professor Hilding Eek och journalisten Cats Falk ska ha mördats av iranska dödspatruller [FNA127]. Enligt en tipsare till franska tidningen L'Express hade Palme personligen gripit in och stoppat två leveranser av vapen till Iran. Som straff mördade Iran Palme [Wes]. Se också "Dödens Mäklare", Club of the Isles och PKK

Israel Enligt Lisbet Palme en möjlig misstänt till mordet [Kra2, Kru, Wal]. Kan ligga bakom mordet enligt Jan Myrdal [Kra2]. Pehr Garthon har i en artikel pekat ut Israel som möjliga förövare. Motivet skulle kunna finnas i Bofors-affären eller i Palmes positiva inställning till PLO [EIR2, Gah]. Broderskaparen Sigbert Axelsson har i ett PM spekulerat i att grupper i Israel kunde vara inblandade i mordet. Motivet skulle kunna ligga i att Palme för Socialistinternationalens räkning försökt medla fred mellan PLO och Israel. Dåvarande israeliske premiärministern Yitzhak Shamir var en stark motståndare till detta. Dessutom har Shamir redan varit inblandad i mordet på en svensk fredsmedlare, Folke Bernadotte [Gah]. Israel ska ha övervägts som misstänkta av Holmér [Hol]. Se också Mossad .

ITT

Se Charles Morgan .

Japanska Röda Armen Desinformation planterad av en grupp inom SÄPO [FNA122], se Ustasja. Ska ha övervägts som misstänkta av Holmér [Fre, Hol].

Jonsson, Jan Fredrik Även känd som "Janne Värmland". Enligt en tjallare till kriminalinspektör Thure Nässen sköt Jonsson Palme men av misstag [Hol].

"K" Se "Sigge" Cedergren.

"Kassem, Abdul" Erkänner mordet i ett brev till justitiekansler Hans Stark [Win].

KGB Europeiska Arbetarpartiet EAP menade att KGB låg bakom mordet på Palme. Beskyllningarna mot EAP var en del i KGBs desinformation kring mordet. Ansvarig för desinformationen var kabinettsekreterare Pierre Schori chef för Sovjets spionage mot Sverige [Lyx].

Riksdagsman Nic Grönwall har föreslagits att Palme mördades av KGB eftersom han fått information om en högt uppsatt sovjetisk spion i Sverige [FNA126, Lyx]

Bröderna Kjellgren

Personer som undersöktes av polisen efter mordet på Palme [Lin].

"Koevoet" Se COIN

Kohut, Anette ABAB väktare.

Jobbade i Skandiahuset mordkvällen. Lät en dörr stå öppen trots att larmet gått. Dörren stängdes minuten efter Palmes död [LiE].

Kommando Christian Klar En engelsk tidning fick ett telefonmeddelande efter mordet på Palme att gruppen Kommando Christian Klar låg bakom mordet. Gruppen ska också använt namnet Kommando Holger Meins [Kru, Mos].

Kommando Holger Meins Desinformation planterad av en grupp inom SÄPO [FNA122], se Ustasja. Se också Kommando Christian Klar.

"Kramm, Wilhelm" Kallas i [Win] för WK i [Wal] och [Ané4] för "Österrikaren". Österrikare som hotade Palme och Holmér innan mordet [Ané4, Hol, Pou, Wal, Win]. Betraktades som misstänkt men fick alibi av en polispatrull [Hol, Pou, Wal, Win].

"L" "L" ska ha dykt upp som vittne i undersökningen av mordet men senare själv blivit misstänkt [Wal].

LaRouche, Lyndon

Ledare för den rörelse som EAP är den svenska delen av. Enligt Per Dacken så har LaRouche sagt att Olof Palme borde skjutas [NKR].

Larsson, Anders

Även känd som "47-årig högerextremist". Grundare av Demokratisk Allians och på åttiotalet svensk representant i World Anti-Communist League. Lämnade veckan innan mordet två varningsbrev till Sten Andersson och Olof Palme [Bau, Kan, Pou]. Hade av Bo Ragnar Ståhl fått reda på att ett attentat mot Palme planerades med anledning av Palmes Moskvaresa Larsson trodde att Ståhl fått sin information inifrån SÄPO, som kände till hotet. Enligt Lars Borgnäs trodde Ståhl att någon inom SÄPO låg bakom mordet [Pou]. Enligt Proletären fick kanske Larsson information om mordet från CIA agenten Charles Morgan som han träffade, tillsammans med en fransk EAP ledare Jean Devalier i Stockholm strax innan mordet [Bau]. Bengt Henningsson, som för SÄPOs räkning höll koll på Larsson, misstänkte att Larsson kunde vara inblandad i mordet [Pou]. Larsson ska ha varit närvarande vid ett möte tio dagar innan mordet, tillsammans med bl.a. Mikael Eriksson och Hans von Hofsten, där det beslutades att Palme skulle bort [Bau].

Latif Person som undersöktes av polisen efter mordet på Palme [Lin].

"Lennart" Greps i Köpenhamn efter mordet eftersom han påminde starkt om fantombilden. Pekades ut av Lisbet Palme vid en konfrontation (där även Victor Gunnarsson ingick [Ané5].

Lidbom, Carl

Enligt Sven Anér i boken "Affären Chamonix" betedde sig Carl Lidbom på ett sådant sätt i samband med hämtningen av Mattias Palme från Chamonix efter mordet på Olof Palme att det verkar som om Lidbom kände till mordet i förväg [Ané3, Ané4, Ané6, PN 04]. Se också Ingvar Carlsson

Lindencrona, Alvar

Chef på Skandia. Se Stay Behind och Stig Engström

Ljunggren, Lars

Utpekad som inblandad i mordet på Palme [LiE].

Longreach Företag där Craig Williamson och James Anthony White var anställda [EIR2, Wal]. Enligt EIR var Giovanni Mario Ricci inblandad i Longreach och Ricci, i sin tur, hade nära förbindelser till P [EIR2].

Lundberg, Lasse

Se Bror Perä.

"M" Se Alf Enerström.

Makhabarat Den hemliga irakiska säkerhetstjänsten.

Miekkalina, Harri

Se Christer Pettersson.

Militären Se Arla Gryning , "Norrköpingsgruppen" och Carl-Gustav Östling.

MIT

Enligt PKK i tidskriften "Kurdistan Report" ska turkiska MIT CIA och SÄPO legat bakom mordet på Palme [Hol].

Morgan, Charles

Kallas i [Win] för "Charles". CIA agent [Bau, Pou] som arbetade vid ITT [Win]. Försökte leja Jovan von Birchnan att mörda Palme 20 dagar innan mordet [Bau, Pou]. Ska ha erbjudit honom två miljoner kronor (eller dollar) [Bau, Win]. Se också Anders Larsson

Mossad Francesco Alonzo och/eller Henk Ruyssenars ska i en TV debatt menat att Mossad skulle kunna ha motiv för att döda Palme [Ané4]

Mårtensson Bonde i Skåne som tre dagar innan mordet ska ha sagt till bekanta att Palme skulle mördas. Mårtenssons dotter ska ha haft sällskap med Victor Gunnarsson [Bau].

N, Lars Militär närstridsexpert som förhörts av Palmeutredningen om vad han gjorde i Stockholm på mordnatten. Vän till Carl-Gustav Östling [Wal].

Nidal, Abu

Ska ha övervägts som misstänkta av Holmér [Hol]. Se också PLO

Nordiska Rikspartiet

Ett spår som följdes av Palmeutredningen [Fre, Kru].

"Norrköpingsgruppen" Enligt uppgifter till tv-programmet Norra Magasinet samlades en grupp poliser och militärer i Norrköpings polishus sex veckor innan mordet för att tala om hur Palme skulle elimineras. SÄPO fick information om mötet men gjorde inget [LiE].

Operation Condor

Enligt Anders Leopold en högerextrem organisation ledd av Pinochet och med inflytande från CIA Organisationens mål var att stoppa kommunismens utbredning. De såg Palme som en av sina huvudfiender [Leo1].

P

Enligt journalisten Agmete Vistar fick hon information av en advokat att P -medlemmen Stephano delle Chiaie sagt att han visste vem som möradde Palme [Leo4]. Ett spår som följdes av Palmeutredningen [Kru]. Se Licio Gelli, Gladio och Longreach.

Palme, Joakim Eva Bergqvist ska ha fått veta att polisen låg lågt i mördarjakten mordnatten eftersom de fått ett förhandtips om att Joakim Palme skulle skjuta Olof [LiE].

Se också Lisbet Palme

Palme, Lisbet

Är enligt Lars Krantz den som sköt Olof Palme Joakim Palme var den person paret mötte på Sveavägen och han sköt Palme i magen med en startpistol [Kra1, Kra2, KraH]. Enligt Ernst Lindholm i boken "Offrets uppdrag" hjälpte Lisbet Olof Palme med att arrangera sin död [LiE]. Kanske vet vem som sköt enligt Jan Myrdal [Kra2].

Palme, Olof

Enligt Lars Krantz i sina böcker "Ett verkligt drama" och "Dö i rättan tid" kan Palme självt valt att dö [Kra1, Kra2, KraH]. Ernst Lindholm menar i sin bok "Offrets uppdrag" att Palme själv valde att dö. Höll i vapnet gjorde Stig Bergling som fick hjälp med mordet av Stig Engström Lisbet Palme var införstådd i mordet och en grupp på SÄPO under ledning av Per Gunnar Vinge organiserade det och Berglings flykt [LiE].

"Person Olle" Ebbe Carlsson ska ha fått information från en engelsman (i [Wal] kallad "J") om att en farlig internationell terrorist, som Ebbe kallade "Person Olle", specialiserad på kontakter mellan öststaternas underrättelseorganisationer och terroristorganisationer ska ha varit inblandad i mordet på palme [Wal].

Perä, Bror

Kriminalinspektör. Enligt Lasse Lundberg har Perä avslöjat att han var inblandad i Palmemordet under en gemensam resa. Både Lundberg och Perä ska under mordnatten ha betett sig som om de kände till vad som skulle hända och ville se till att de skaffade sig alibin [Bau].

Petre, Gio

Se Alf Enerström.

Pettersson, Christer

Även känd som "41-åringen" och "42-åringen". Fälldes för mordet på Palme i tingsrätten men blev senare friad i högre instans. Anses vara mördaren av Ingemar Krusell i hans bok "Palmemordets nakna fakta" [Kru]. Pelle Svensson pekar också ut Pettersson som mördaren i sin bok "Sanningen om mordet på Olof Palme". Enligt Svensson ska mordet ha beställts av Lars Tingström I den grupp Tingström samlade för att hämnas på samhället ingick också Hannu Hyttinen Harri Miekkalina och Carl G. Edquist Borgenstierna Vapnet ska Pettersson fått från "Sigge" Cerdergren. Sina uppgifter ska Svensson fått från Tingström på dennes dödsbädd [Sve, SVT ]. Journalisten Stig Edling har föreslagit att Pettersson egentligen menade att skjuta "Sigge" Cedergren [Pet, Kra2, Wal]. Polisen antog att Pettersson kan ha fått mordvapnet från sin drogleverantör "Sigge" Cedergren [Kra2, Kru, Pou, Wal].

PFLP

Palestinsk grupp. Lars Tingström ska ha haft kontakter med PFLPs General Command [Sve]. Desinformation planterad av en grupp inom SÄPO [FNA122], se Ustasja.

Piket 3230 Södermalmspiket som vid mordet befann sig på Brunkebergsåsen, några hundra meter från mordplatsen. Besättningen var: Kjell Östling (befäl), Claes Djurfeldt Klas Gedda, Jan Hermansson Leif Svensson Peter Wikström Enligt Sven Anér och tidningen Proletären har poliserna i piket 3230 betett sig på ett sånt sätt mordnatten att det tyder på att de kan varit inblandade i mordet på Palme [Ané5, Bau].

Piltz, Thomas

Kallas i [Ané1] och [Wal] för "X". Polis, f.d medlem i "Baseballigan". Anne Marie Machnow ringde upp Lars Krantz och berättade att hon blivit uppringd av ett polisbefäl i Dalarna som misstänkte Thomas Piltz för mordet [Kra2]. Lars Krantz såg strax efter mordet Thomas Piltz och Leif Tell bete sig underligt vid en buss nära mordplatsen [Ane1, Bau. Kra1, Kra2, Mos, Wal].

PKK

I sin bok "Olof Palme är skjuten!" argumenterar Hans Holmér för att PKK är de mest troliga gärningsmännen bakom mordet på Palme [Hol]. Bertil Wedin ska ha sagt till en korrespondent för den engelska tidningen Times att en PKK liga ledd av en tysk kvinna mördade Palme. Wedin påstod också att SÄPO kunde bekräfta hans uppgifter [Pou]. Den turkiska dagstidningen Hurriyet har haft en artikel, skriven av Mehmet Ali Yula, där det sägs att en grupp med fem PKK are och en fanatisk svensk Palmehatare utförde mordet. Palme ska ha dömts till döden vid ett möte i Damaskus. Förutom PKK ska Syrien och Iran vara inblandade. Yula säger att han fått uppgifterna från en källa nära SÄPO [Pou, Wal]. Enligt Krusell menar Hurriyet att två PKK are med hjälp av två svenskar, en man och en kvinna, utförde mordet. Dessutom var två andra PKK are inblandade och en syrier och en iransk armenier. Mördaren ska ha varit Hasan Hairy Guler [Kru]. I Ebbe Carlssons version av mötet i Damaskus var bara PKK och Iran närvarande [Pou, Wal]. Enligt ett tips till polisen från "Anders" var mördaren PKK aren Erdogan Sarikaya Han ska ha fått hjälp från andra PKK are från Malmö. Sarikaya ska också vara lik en man som setts på Sveavägen strax innan mordet [Wal]. Den f.d. iranske presidenten Abolhassan Banisadr ska ha sagt att Palme mördades av kurdisk extremister med Khomeinis välsignelse [Leo4]. Enligt Curt Bergström, utgivare av "Martyrernas röst", ska det ha varit Sovjetunionen som använde PKK för mordet [Lyx, Pou]. Se också MIT och Craig Williamson

PLO

Enligt terroristexperten Asbjörn Eide kan Palme ha mördats för sin vänskap med Yassir Arafat av någon rivaliserande grupp inom PLO (möjligen på order av Abu Nidal), i syfte att stoppa Arafats fredssträvanden [Lyx].

Polisen Tidningen Proletären anser i sin bok "Mordet på Palme och polisspåret" att en sammanslutning av poliser låg bakom mordet på Palme. I konspirationen ingick t.ex. flera medlemmar ur den s.k. "Baseballigan" [Bau]. Bröderna Poutiainen i sin bok "Inuti labyrinten" menar att jakten på Palmes mördare kan ha avsiktligt försenats av Stockholmspolisens ledningscentral, möjligen av personal från SÄPO [Pou]. Jan Ove Sundberg redogör för flera underliga vittnesmål rörande poliser kring mordplatsen [FNA123]. Journalisten Kjell Wase som studerat polisspåret fick ett hotbrev där brevskrivaren, som hävdar att han är polis, hotar att använda polisens goda kontakter med högerextremister för att komma åt Wase [FNA123]. Se också Arla Gryning "Baseballigan", Christian Dalsgaard, "Norrköpingsgruppen", Piket 3230, SÄPO och Carl-Gustav Östling.

"Profilerna" Enligt Christer Paterson (pseudonym?) i boken "On Stage" ligger en grupp om fem personer med positioner som ger makt och kontroll bakom mordet på Palme. Paterson kallar gruppen "Profilerna". Gruppens medlemmar ger han namnen "Alexander", "Kung Fu Kungen", "Konferencier 2", "3 K" och "R Stone". Motivet till mordet ska ha varit att möjliggöra Sveriges EU inträde [Pat].

Reagan, Ronald

Se George Bush.

Rees, Jonatan

Ska ha hotat Palme [Hol, Lin].

Riksförbundet för demokratisk upplysning Nynazistisk organisation. Ett spår som följdes av Palmeutredningen. Leddes av Carl G. Edquist Borgenstierna [Fre].

Röda Armefraktionen Flera personer vid den svenska ambassaden i Bonn blev efter mordet på Palme kontaktade av människor som sa att RAF låg bakom mordet [Ané6, Hol, Kru, Mos, Wal].

Röda brigaderna Ett spår som följdes av Palmeutredningen [Kru]. Ska ha övervägts som misstänkta av Holmér [Hol].

Sanchez, Ilich Ramirez Känd som "Schakalen" och "Carlos". Ska ha övervägts som misstänkta av Holmér [Hol]. Ska ha föreslagits i media som tänkbar gärningsman [Bau].

Sarikaya, Erdogan

Se PKK

Schakalen Se Ilich Ramirez Sanchez.

Schuback, Bengt

Utpekad som inblandad i mordet på Palme [LiE].

Scientologkyrkan I Victor Gunnarssons adressbok fanns ett telefonnummer till en amerikansk jurist i scientologikyrkan [Win]. En 34-årig avhoppare ska till polisen ha sagt att Palme var kyrkans största hatobjekt och att han skulle bekämpas med alla medel [FNA125]. De ska ha funnits rykten om att Scientologkyrkan hade en dödslista med Palmes namn högst upp [Hol]. Ska ha haft stora intressen i ITT se Charles Morgan Se också Byrå 1.

Shamir, Yitzhak

Se Israel.

Sjöberg, Kjell

Mordet på Palme var Guds hämnd för att Sverige bjöd in PLO ledaren Yassir Arafat Så tolkade Kjell Sjöberg en profetia som framfördes vid ett möte med Förbedjare För Sverige 1983 [FNA125]. Se också John S. Torell.

Skandia Huvudkontor i det s.k. Skandiahuset vid mordplatsen. Se Anette Kohut, Stig Engström Alvar Lindencrona och Stay Behind

Sovjetunionen En sovjetisk diplomat som buggades av SÄPO på mordnatten ska ha visat att Sovjet kände till mordet i förväg [EIR2, Pou, Wal]. SÄPO ska ha fått hjälp av CIA med buggningen vilket kan vara en anledning till att de inte lämnade uppgifterna vidare till Palmegruppen [Pou, Wal]. Andra har spekulerat i att uppgifterna stoppades av [[P G Näss]] eftersom han var en KGB agent [EIR2] Ebbe Carlsson ska ha menat att Näss var KGB agent [Wal]). Diplomaten var, enligt Gunnar Wall troligen Vladimir Nezjinskij [Wal]. Sune Lyxell menar att Sovjets ansträngningar att skylla mordet på andra (se CIA och Victor Gunnarsson kan betyda att det är någon soldat från Sovjets spetsnazförband i Stockholm som dödade Palme. Motiven skulle vara att Palme inte uttalat sig kritiskt om SDI ("Stjärnornas krig") och argumenterat för ett förstärkt ubåtsskydd [Lyx]. William P. Hoar, i den amerikanska tidningen Conservative Digest franska tidningen Present och brittiska Sunday Express ska också fört fram teorin att Sovjet låg bakom mordet på Palme [Lyx]. Se också KGB och PKK

"Spanjoren" Greps för inbrott och erkände då att han skjutit Palme. Mannen ska ha gjort upp en dödslista med människor han skulle mörda, t.ex. tidigare kommunikationsminister Anita Bondestam Palme stod inte på listan men när mannen möte honom av en tillfällighet beslöt han sig för att skjuta honom [FNA127].

Stay Behind

Leddes av Alvar Lindencrona Enligt en anonym tipsare till forskaren Ola Tunander fanns fyra personer från Skandias säkerhetsavdelning med kommunikationsutrustning i Skandiahuset på mordkvällen. Skandiahuset ligger 100 m. från mordplatsen. Några minuter efter mordet anslöt sig en amerikan till gruppen. Svenska Stay Behind ska ha haft sitt högkvarter i Skandiahuset [Ané6]. Se också Gladio.

Styrka 17 Grupp inom PLO Desinformation planterad av en grupp inom SÄPO [FNA122], se Ustasja.

Svarta Rosen

Mystisk högerextrem organisation som italienska Corriere della Sera rapporterar som ett avfärdat spår i Palmeutredningen [EIR2].

Svartenbrant, Lars Inge

"Sigge" Cedergren har uppgett att en man han såg springa från mordplatsen var lik Lars Inge Svartenbrant [Wal].

Svensson, Nils Erik Birger

På natten efter mordet ringer han till polisen och tar på sig ansvaret för mordet [Hol].

Svensson, Stefan

Polis, f.d medlem i "Baseballigan". Hans vapen ska ha provskjutits i Palmeutredningen [Bau].

Sydafrika Enligt Lisbet Palme en möjlig misstänt till mordet. Palmes engagemang i ANC kan ha uppfattats som ett hot av regimen [Kra2, Kru]. Enligt Mari Sandström, som jobbat vid FNs flyktingkommision, i ett brev till Expressen har hon av en anonym sydafrikansk underrättelsekälla fått veta att mordet planerades av tre sydafrikaner i sanarbetet med en tysk vid namn Franz Esser Hon har också fått veta att mordet är direkt relaterat till morden på ANC tjänstemännen Griffiths och Victoria Mxenge [EIR2, SVT ]. Mari Sandström ska också lämnat ett tips till polisen att hon av en anonym sydafrikansk underrättelsekälla fått veta att Craig Williamson organiserat mordet [Wal]. Frilansfilmaren Boris Ersson ska ha lämnat en detaljerad skriftlig rapport till Palmeutredningen med namn på de sydafrikaner som legat bakom och utfört mordet [Wal]. Det har också föreslagits att Sydafrika även låg bakom sprängningen av Pan Am Flight 103 över Lockerbie för att komma åt Bernt Carlsson medarbetare till Palme och nyutnämnd FN ansvarig för Namibia [EIR2]. Se också COIN Craig Williamson och Bob Wilson

Syrien Se PKK

SÄK-Ringen Kamratförening inom SÄPO. Enligt bröderna Poutiainen med högerextrema inslag [Pou]. Enligt Jan-Ove Sundberg är SÄK-Ringen ett sällskap för konservativa poliser hos SÄPO med rötter i Stay Behind organisationen. Kan deltagit som sambandsmän i mordet på Palme [FNA128].

SÄPO Bröderna Poutiainen menar att det inom SÄPO innan mordet fanns ett väldokumenterat Palmehat, att SÄPO agerade underligt på mordnatten och att polisen inte organiserade någon mördarjakt efter mordet. Därför kan man misstänka att någon grupp inom SÄPO (som t.ex. SÄK-Ringen) kan legat bakom mordet [Pou]. Förre SÄPO-agenten Melker Berntler ska ha tipsat spaninsledningen om krafter inom SÄPO som öppet uttalat förhoppningar om att Palme skulle mördas [Bau, FNA 23, Hol]. Ebbe Carlsson ska ha menat att SÄPO avsiktligt motverkat utredningen av PKKs roll i mordet [Wal]. Se också Anders Larsson "M", MIT Polisen Ustasja och Per Gunnar Vinge

Tell, Leif

Kallas i [Ané1] och [Wal] för "Y". Polis, f.d medlem i "Baseballigan". Enligt Ulf Lingärde kan han ha skjutit Palme [Kra2]. Lars Krantz såg strax efter mordet Leif Tell och Thomas Piltz bete sig underligt vid en buss nära mordplatsen [Ane1, Bau. Kra1, Kra2, Mos, Wal].

Thatcher, Margaret

Se Club of the Isles.

Torell, John S.

Kallas i [Lyx] för John S. Thorell. Grundare av European American Evangelistic Crusade EAEC . Enligt Anna-Maria Hagerfors, i en artikel i Dagens Nyheter skaEAEChaft möten där man bad till Gud att Palme måtte dö. De ska också ha gått under jorden efter mordet. Torell hävdar att han förhörts av SÄPO angående mordet flera gånger. Torell själv tror att motivet till mordet kanske finns i Iran-Irak kriget [Lyx]. Bruno Sollerman har i tidningen Broderskap kopplat sammanEAECmed Förbedjare För Sverige och Kjell Sjöberg [Lyx].

Tingström, Lars

Även känd som "Bombmannen". Se Byrå 1, Christer Pettersson ochPLFP

Townley, Michel

Professionell mördare från Chile. Fick på 70-talet i uppdrag att mörda Palme av den chilenska hemliga polisenDINA Detta avslöjade han förFBInär han greps i USA [Kra2, Leo1, NKR Win]. Utpekad på bild av Mårten Palme som "Grand-mannen" [Kra2, Wal, Win]. Enligt Olle Alsén, medarbetare på Dagens Nyheter, hade Townsley i uppdrag (av Licio Gelli ) att mörda Palme [Kra2].

URG

Utpekad som Palmes mördare [LiE].

USA

Se George Bush och CIA

Ustasja Även känd som HDP [Kru]. Enligt Lisbet Palme en möjlig misstänkt till mordet [Ané6, Hol, Kra2, Kru, Pou, Wal]. Ustasjas motiv kunde vara att Miro Baresic inte benådats som utlovat [Ané6, FNA 22, Hol, Kru, Wal]. En källa som sa sig ha god insyn i SÄPOs verksamhet sa till Jan-Ove Sundberg att Ustasja med hjälp av en grupp SÄPO-män mördade Palme. Denna grupp kanske är SÄK-Ringen föreslår Sundberg. Gruppen ska ha spritt en mängd desinformation [FNA122]. Enligt Jan-Ove Sundberg arbetar en privatspanare med följande teori om mordet: Ustasja hjälpte svenska Stay Behind att hjälpa Bofors smuggla vapen. I utbyte fick Ustasja ta in narkotika i Sverige. När Palme (som godkänt Bofors affärer) fick reda på att Ustasja var inblandade stoppade han vapenleveranserna. Då mördades han av Ustasja, på order av Stay Behind [FNA128].

Vinge, Per Gunnar

Enligt Ernst Lindholm i boken "Offrets uppdrag" ledde Vinge en grupp inom SÄPO som var med och organiserade mordet på Olof Palme Ytterst kom initiativet till mordet från Olof Palme själv. Skytt var Stig Bergling [LiE].

Wallroth, Bengt

Utpekad som inblandad i mordet på Palme [LiE].

Wedin, Bertil

Se Irak, PKK och Craig Williamson

White, James Anthony Se Craig Williamson.

Williamson, Craig

Sydafrikansk agent. Enligt säkerhetsofficeren Eugene de Kock låg Craig Williamson bakom mordet på Palme. Två andra officerare, Dirk Coutzee och Peter Casselton stödde de Kocks anklagelser och pekade ut fler inblandade: James Anthony White (som höll i vapnet) och Bertil Wedin [EIR2, Kru, NyS1, Wal]. Williamson och White ska vid tiden för mordet vara anställda vid ett företag som heter Longreach [EIR2, NyS2, Wal]. Enligt EIR kom uppdraget kom från Club of the Isles [EIR2, NyS]. de Kock ska ha fått sina uppgifter från Phillip Powell Uppgifterna om White ska komma ifrån Rian Stander anställd vid Longreach. Casselton ska ha pekat ut Bertil Wedin som skytt [Wal]. Enligt Brian Davies ska Williamson och White vara inblandade i mordet men mördaren ska komma ifrån PKK Denne ska ha rekryterats av en CIA agent som var god vän till Williamson [Wal]. Det har föreslagits av Lars Borgnäs att Williamson kanske samarbetade med svenska högerextremister och poliser [EIR2]. Även Gerry Gable chefredaktör för Searchlight, har föreslagit samma sak [Wal]. Eugene de Kock ska ha varit befälhavare för "Koevoet" Se COIN [EIR2].

Wilson, Robert "Bob"

Karl Gunnar Bäck fick några dagar efter mordet besök av en engelsk underättelseman som bl.a. nämnde att sydafrikanska intressen, några svenska affärsmän och några poliser skulle vara inblandade i mordet. Samordnare skulle vara Bob Wilson som då ledde företaget A E Services i London [Kra2]. A E Services pekas även ut i samband med mordet på Rajiv Gandhi [EIR2].

World Anti-Communist League Ett spår som följdes av Palmeutredningen [Kru]. Se Anders Larsson.

"X" Enligt Ulf Lingärde hemlig chef för den svenska militära underrättelsetjänsten 1982-84. Var med och fattade beslutet att Palme måste bort [Ané5].

Östling, Carl-Gustav I [Wal] kallad "Ö". F.d. polis och sedan vapenhandlare. Inblandad i Ebbe Carlsson affären. Lämnade på morddagen sjukhus mot läkares inrådan efter en blindtarmsoperation. Ska ha medverkat i ett planeringsmöte om mordet kvällen innan. Vid mötet ska en militär säkerhetsexpert och några högerextrema poliser deltagit [Wal]. Carl-Gustav Östling ska också vara känd för sin Palmefientlighet, haft affärer med Sydafrika, sakna alibi för mordkvällen och disponera en lägenhet längst mördarens flyktväg [Bau, Wal].

Källor Samtliga länkar är externa.

Böcker: ["33"] "33-åringen" Victor Gunnarsson "Jag och Palmemordet" [Ané1] Sven Anér "Polisspåret" [Ané2] Sven Anér "Fyra nycklar" [Ané3] Sven Anér "Affären Chamonix" [Ané4] Sven Anér "Affären Borlänge" [Ané5] Sven Anér "Dominoeffekten" [Ané6] Sven Anér "Cover-up:Palmemordet" [Bau] Frank Baude m.fl. (red) "Mordet på Palme och polisspåret" [EIR1] EIR Special Report "[[A classical KGB disinformation campaign]]" EIR . [EIR2] EIR Special Report "George Bush and the 12333 serial murder ring" EIR . [Fre] Ruth Freeman "The Death of a Statesman" [Gah] Per Gahrton "Cirkus Sverige" [Hol] Hans Holmér "Olof Palme är skjuten" [Kan] Thomas Kanger "Mordet på Olof Palme" [Kra1] Lars Krantz "Ett verkligt drama" (Lars Krantz hemsida). [Kra2] Lars Krantz "Dö i rättan tid" (Lars Krantz hemsida). [Kru] Ingemar Krusell "Palmemordets nakna fakta" [LiE] Ernst Lindholm "Offrets uppdrag" (Blodsten). [Lin] Tommy Lindström "Mitt liv som snut" [Lyx] Sune Lyxell "Sanningen segrar" [Mos] Chris Mosey "Sverige och mordet på Olof Palme" [NKR] Nordisk Kriminal Krönika 1990 [Pat] Christer Paterson "On Stage" [Pou] Kari och Pertti Poutiainen "Inuti labyrinten" [Sve] Pelle Svensson "Sanningen om mordet på Olof Palme" [Wal] Gunnar Wall "Mörkläggning del 1 & 2" (Mörkläggning). [Wes] Henrik Westander "Bofors svindlande affärer" [Win] Börje Wingren "han sköt Olof Palme" (Finns på nätet).

Nätet: [Con] Contra. [FNA] Flashback News Agency. [Hal] Joakim Hallmans hemsida. Artikel 1. [KraH] Lars Krantz hemsida. [Leo] Leopold Report Artiklar 1, 2, 3 & 4. [NyS] Ny Solidaritet Artiklar 1 & 2. [Pet] Fritz G. Petterssons hemsida. [SVT] Artiklar 1, 2 & 3.

Tidningar: [Lob] Lobster. [PN] PALME Nytt PNXXY = PALME Nytt 1 XX eller 2 XX nr. Y .

Advertisement