Palmemordet Wiki
Advertisement

Tunnelgatan.jpg

Andra nyckelpersoner som visste för mycket om Palmemordet och som nu är döda är:
1994. Milan Valverius . Obducerade Olof Palme . Död i hjärtattack .
Okänt år. Rolf Dahlgren . Polisinspektör som mordnatten skulle ha kört Hans Holmér genom centrala Stockholm. Självmord.
Okänt år. Lars Christiansson . Tf poliskommisarie på VD1 . Dödssätt okänt.
Okänt år. Bror Perä . Norrmalmspolisen . Utpekades som högerextremist med kontakter i Sydafrika . Självmord?
1991. Anders Larsson . Utpekad som högerextremist. Sågs enligt vittnen på mordplatsen när skotten föll. Självmord?
19894. Bo Ståhl . Anktivarie som hört talas om planerna på att mörda Olof Palme, och påstod att han fått veta detta genom SÄPO . Sjukdom.
Den 1 maj 1992. M. Informatör åt Rikskriminalen . Erbjöds enligt egen uppgift att skjuta Olof Palme. Mystisk bilolycka.
21 februari 1990.Lennart Lindström 5. Redaktör för Helgbladet. Mordhotad efter att ha publicerat artiklar om Palmemordet. Mystiskt självmord.
Den 9 september 1986. Tommy Asklöf . Frisläppt fängelsekund som sade sig veta vem som mördade Olof Palme. Misshandlades till döds.
Den 28 januari 1997. Peter Casselton . Sydafrikansk yrkesspion som skulle vittna inför Sanningskommisionen . Mystisk bilolycka.
Den 19 september 1988. Bernt Carlsson . Biträdande generalsekreterare i FN, som till vänner sagt att han kände till sanningen om Palmemordet. Dog i Lockerbieattentatet.
Den 31 maj 1989. Claes-Ulrik Winberg och hustrun Kristina. Boforsdirektören Winberg var djupt involverad i vapensmugglingen, som många misstänker har ett samband med Palmemordet. Mystisk bilolycka .
Den 25 september 1989. Man och kvinna vars namn på begäran ej publiceras. Mannen var platschef på transportföretaget Schenker med huvudkontor i Stockholm, som enligt polisutredare misstänkts för inblandning i Bofors vapensmuggling. Mordbrand på Englandsfärjan Tor Scandinavia .
Den 8 september 1989. Man vars namn på begäran ej publiceras. Mannen var sjökapten och kan enligt polisutredare ha fört befäl på de mindre fartyg som utgick från Vänern med illegala vapenlaster från Bofors . Mystisk flygolycka.
Den 31 mars 1988. 32-årig ej namngiven narkoman. Uppgiftslämnare som lämnat en bandinspelning till den norske stjärnadvokatenErling Staff , där en person säger att han vet vem som mördade Olof Palme. Mördad med en spruta i halsen.
Den 13 januari 1987. 42-årig ej namngiven vapenhandlare . Bodde nära biografen Grand och misstänkts av polisen för att ha leverat mordvapnet. Överdos.
Den 18 september 1986. 36-årig ej namngiven ungrare . Säpo-agent och enligt Stockholms-polisen misstänkt för inblandning i Palmemordet. Avrättad med två nackskott.
Den 15 februari 1989.Kriminell ej namngiven 24-åring . Tillhörde besökarna på spelklubben Oxen, där kriminella och knarkare träffades. Vid en polisrazzia i mannens lägenhet beslagtogs bland annat revolvrar av typenSmith & Wesson .357 Magnum . Knivmördad.
Den 8 maj 1989. Hans Rosengren. Hade övernattningslägenhet 100 meter från mordplatsen på Sveavägen. Björn Rosengren, som var på Grandbiografen med Olof Palme, var hans bror. Mystisk flygolycka.
Den 10 december 1993. Victor 33-åringen Gunnarsson. Anhölls 1986 som misstänkt för Palmemordet men avfördes i brist på bevis. Under förtalsrättegång mot tidningen Arbetet yttrade Gunnarsson enligt uppgift: "Varför ger ni er på mig, jag är bara i periferin av organisationen som mördade Olof Palme!". Avrättad med två skott i huvudet.
Juli 1992. Danilo . Enligt ett 48-årigt vittne kastades mordvapnet i Albysjön söder om Stockholm av den jugoslaviske torpeden och livvakten Danilo. Mystiskt självmord.

Advertisement